sâmbătă, 14 iunie 2008

Un gand...

Am sa va spun un gand pentru toti fraierii care se cred ei mari smecheri si de fapt sunt niste tarani care si-au bagat si ei net. Pentru toti cretinii care cred ei ca pagina asta de internet e varza, le spun sa-si lase mesajele jignitoare pentru ei, daca ei nu sunt in stare sa faca asa ceva. Nu-mi sta in caracter dar vad cate unu din asta care de abia trece clasa numai cu 5 si 6, si intra el pe messenger si-mi spune ca blogul e varza. Nici nu stiu ce sa mai cred, am intalnit romani corecti, dar si niste tarani imputiti, de aceea nici nu stiu in ce parte sa inclin balanta la romani, prosti sau oameni buni. O dilema care lasa mult de gandit tuturor romanilor.

joi, 12 iunie 2008

Ca la noi la nimemi!


Intr-un spital din Slatina.......

A fost o data ca niciodata, un spital slatinean, care era cel mai bine pazit din lume. Totii tiganii puteau sa intre in el neopriti de nimeni, iar oamenii normali erau opriti de paza cerandu-se taxa de intrare de 3 lei, totul se petrece cu o nerusinare grasa in care paznicul se ia de oameni lasandu-i pe tigani liberi, tigani care ar fi putut face orice in spital, referindu-ma aici la lucruri necredincioase, gandindu-ma aici la lucrurile cu care ne-am facut cunoscuti in lume, mai ales Italia. Si taxa asta voua cum vi se pare, cineva intra de placere in spital?

Dar totusi daca mai adaug ca era 17:05 ceasul cand am dorit sa intru, iar programul "gratis" se termina la 17:00. Ce as mai putea sa spun, program ca la ei n-am mai vazut, este atunci cand lumea este la servici, iar cu plata "cand ne ducem de placere in spital" este exact cand lumea iese de la servici. Spuneti-va parerea despre asta si spune-ti cum este si pe la voi in spitalele voastre. Ca sa stiti de ce spiatal sa va feriti din aceasta Romanie a tuturor posibilitatilor va spun ca este vorba despre Spiatlul de Urgenta Slatina. Sa va spun si o istorioara a acestui spital:
Spitalul din Slatina este unul din cele mai vechi din tara noastra. Ideea infiintarii unui Spital s-a nascut ca urmare a unei tragedii in familia boierului Ionascu Cupetu (moartea unicei fiice Rada). Este infiintat in anul 1792, cu 46 de ani inaintea Spitalului Brancovensc din Bucuresti.La inceput a functionat in chiliile din jurul bisericii, care aveau aceasta destinatie cu 15 paturi pentru bolnavi, cu un doctor platit cu 4000 de lei pe an din Fondul Ionascu, "cu un felcer, ingrijitori si oameni de serviciu trebuitori" (anafora epitropilor din martie 1800).Pana in anul 1834 medicul prepara si medicamentele, deci facea si oficiul de farmacist; el era si doctorul orasului. Asezarea spitalului in chiliile bisericii a fost provizorie, Ionascu intentionand sa construiasca un local propriu pentru spital (19 februarie 1797 act semnat de Epitropii Radu Golescu, Vornicul ostirilor si de Vel Logofatul Constantin Filipescu).In anul 1834 cand s-a construit "Eforia Scoalelor", Spitalul n-a mai functionat in curtea bisericii si s-a mutat in local particular din oras in "Casele Mandei Enasoaica", unde Eforia platea 500 lei chirie anual si cuprindea 15 paturi, "avand felcer, osebit de servitori".

La 1852 gasim Spitalul mutat in casele lui Ilie Croitorescu cu o chirie de 800 lei anual, chestiunea constructiei Spitalului tergiversandu-se pana la 1860 cand s-a desfiintat Eforia si Fundatia Ionascu a trecut la Stat.Dupa lungi dezbateri in Parlament, in anul 1894 doctorul Alexandru Stancescu, medicul Spitalului pe atunci si fiind si Prefectul Judetului, a reusit sa obtina si sa puna in executie constructia unui local frumos de Spital, care a fost gata in anul 1896 dupa atatea peregrinari, reusind in felul acesta sa "impace sufletul lui Ionascu Cupetu si a sotiei sale Jupaneasa Neaga, care si-au dorit atat de mult Spitalul, pentru care si-au jertfit ultimele zile de viata si caruia i-au inchinat intreaga lor avere".
Spitalul a functionat cu 30 paturi, medic, subchirurg, intendent, moasa si personal de serviciu. Era compus din doua pavilioane (saloane mari cu cate 15 paturi), unul pentru barbati si altul pentru femei, legate printr-un coridor. mai avea un mic pavilion pentru bolnavii contagiosi, ghetarie si morga.Dupa anul 1916 Spitalul s-a marit si si-a extins activitatea aducand foloase imense populatiei. La 1 noiembrie 1920 a fost numit primul medic secundar.

In 1928 se infiinteaza doua sectii: chirurgicala si medicala cu 80 de paturi si patru mediciIn 1930 s-a creat postul de medic radiolog.In 1931 s-a marit numarul de paturi la 100 cu 28 personal bugetar.In 1937 a crescut numarul de paturi la 120 cu 39 personal bugetar.In 1940 numarul de paturi era de 150 cu 39 personal bugetar.In 1943 numarul de paturi a ajuns la 150 cu 48 personal bugetar.In perioada 01.06.1948-01.07.1951 il gasim sub denumirea de Spital de Stat. De la 1951 il gasim in toate actele ca Spitalul Unificat.
In anul 1971 a fost infiintat Spitalul Judetean Slatina avand o capacitate de 1225 paturi pana in anul 1976 cand se infiinteaza pavilionul cu sectia Medicala si in anul 1987 cladirea Bloc Materno-Infantil. Spitalul Judetean Slatina este amplasat in nordul localitatii pe str. Crisan nr. 9-11. Dupa anul 1990 Spitalul Judetean Slatina parcurge noi etape in dezvoltarea activitatii medicale, infiintare de noi structuri de supraspecialitate cum ar fi: nefrologie, pneumoftiziologie, dializa, diabet, boli nutritie si metabolice, recuperare neurologica, endocrinologie, chirurgie toracica, o unitate de primire a urgentelor etc.

Reorganizarea serviciilor de primire la parterul cladirii centrale, o mai buna impartire si o noua compartimentare a serviciilor existente, firmele luminoase, modernizarea si dotarea la standardele Ministerului Sanatatii la sectiile: nefrologie, hemodializa, dializa peritoneala, unitatea primire urgente, camere de garda ortopedie, chirurgie; dotarea cu bronhoscop, endoscop digestiv, microscop operator oftalmologic, aparatura de biochimie hematologie la laboratorul analize medicale, dau o nota de performanta, modern.Se acorda asistenta medicala de specialitate pentru toti pacientii judetului Olt. De asemenea, aici se desfasoara activitatea didactica pentru pregatirea medicilor stagiari, medicilor rezidenti si asistentilor medicali.Noua structura a Spitalului, Existenta de medici specialisti, structura complexa de specialitati medico-chirurgicale, completarea echipamentului de diagnostic si terapie, speram sa consolideze statutul unitatii de Spital general, capabil sa acorde asistenta medicala de specialitate, inclusiv pentru cazurile grave din judet care nu pot fi rezolvate la nivelul spitalelor locale.

marți, 10 iunie 2008

Un 0-0 MARE


Poate ca aseara toti romanii adevarati (cei care au putut) s-au uitat la meciul inaugural al grupei C la Campionatul European de Fotbal. Lucrul acesta nu ne spune nimic dar daca ne gandim ca in el a jucat selectionata Romaniei impotriva Frantei ne spune ceva. Un scor bun facut de romani, desi unii ar fi spus ca Franta trebuia sa o batem ca nu vor mai prinde ei o zi asa de proasta, eu zic sa nu-l maniem pe Dumnezeu si sa ne multumim cu ce avem.
Au cîntat imnul ca niciodată
Imnul României a fost cîntat de toţi cei 11 jucători trimişi de Piţurcă pe teren. “Tricolorii” au fost extrem de concentraţi şi, ţinîndu-se de după umeri, au intonat cu patos, ca niciodată pînă acum, toate versurile imnului “Deşteaptă-te, române!”. Cristi Chivu a fost cel care a dat tonul, iar imaginile TV au arătat un căpitan al României care a interpretat cîntecul cu foarte multă ardoare, alături de Lobonţ şi ceilalţi. De altfel, elevii lui Piţi au repetat imnul cu o zi înaintea partidei, chiar în cantonamentul de la Santispark.(gsp.ro)